maanantai 3. maaliskuuta 2014

here we go!

Helou! Vihdoin mustakin tulee bloggaaja :) Olen 18-vuotias urheilua harrastava nuori Jyväskylästä. Valmistun merkonomiksi tänä keväänä. Kisaan ensimmäistä kertaa bikinifitness juniorit sarjassa 12.-13.huhtikuuta järjestättävässä Fitness Classicissa. Luonteeltani olen kilpailuhenkinen, päättäväinen ja sinnikäs. Nautin itseni haastamisesta ja siksi vienkin treenit aina epämukavuus alueelle. Aloitin urheilun heti kun opin kävelemään. Harrastushistoriani on aika monipuolinen. Tanssi on ollut aina lähellä sydäntä. Olen tanssinut balettia, street- ja breakdancea, jonka lisäksi meillä oli oma tanssiryhmä, jolla esiinnyimme erilaisissa koulun tapahtumissa. Aloin käydä 6-vuotiaana myös urheilukoulussa ja kisasin koulujen välisissä kisoissa. 9-vuotiaana äiti passitti minut jalkapallo treeneihin ja jalkapalloa olenkin pelannut siitä päivästä lähtien. Polte saliurheiluun alkoi 13-vuotiaana, jalkapalloharjoitusten jälkeen piti päästä salille kasvattamaan lihaksia. Olen aina ihallut urheillullista olemusta ja lihaksikasta vartaloa. 


2013 keväällä otin yhteyttä itsekin kisaavaan valmentajaani Heidi Edelmanniin.
Samalla liityin tiimimme Team Fullmetallin jäseneksi. Sain lisää infoa Heidiltä bikinifitneksestä ja olin heti aivan myyty. Bikinissä tarvitaan hyvää rakennetta, kovaa treeniä, kauneutta, esiintymishalua ja kurinalaisuutta. Nämä seikat kiehtoivat minua. Tämä kaikki vielä samassa paketissa! Bikinifitness treenit aloitettuani jalat alkoivat pyöristyä ja vyötärö kaventua. Aluksi teimme jalkatreenipäivät yhdessä valmentajan kanssa. Valmentajani mielestä urheilutaustastani oli paljon hyötyä jalkatreeneissä. Tästä johtuen,  pystyimme treenaamaan kovia treenejä alusta asti. Viime kesänä treenasin jalkapalloa 3-4 kertaa viikossa, jonka lisäksi treenasin salilla viisi kertaa viikossa. Syksyllä jätin jalkapallon pois, jotta voisin valmistautua rauhassa kisoihin. Aloin tehdä loikkatreenejä salin lisäksi, jotka lopetin kuukausi sitten. Nykyään minulla on viisi aamuaerobista ja viisi salitreeniä viikossa.

Ennen minulla ei ollut hajuakaan terveellisestä ruokavaliosta. Söin milloin halusin ja mitä halusin. Olenkin kärsinyt aina kovista vatsakivuista ja pahastaolosta. Kun aloitin Heidin antaman ruokavalion, muuttui ääni kellossa, kroppa toimii ja treenit kulkee. Elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Tästä blogista saatte lukea viimeisten viikkojen treeneistäni, ruokavaliostani ja tuntemuksistani. Kerron vielä kokemuksistani kisoista ja mitä sen jälkeen. 


Kunto ennen diettiä
Kunto puolivälissä diettiä

Tsemppiä ja hyvää kevättä kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Ootko aamu-,päivä- vai iltatreenaaja? :)
  Onks dieetti vaikuttanu jotenkin sun energia-&voimatasoihin?
  Onko sun ennakkokäsitykset bikini fitneksestä muuttunu harrastuksen syventyessä? Miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti aamutreenaaja! Herään jokapäivä 6-7 välillä. Paras vireystaso mul on tos 9-11 välillä ja sillon pyrin vetämään treenin jos ei oo muuta :) oon aika outotapaus mutta mulla on vaan enemmän energiaa dietillä, ja voin muutenkin paremmin :) välillä iskee väsy, mut sillo juon kahvia! Joo on käsitys muuttunu, nyt vasta tiiän mitä treenaaminen oikeesti on :) ennen pidin bikiniä vähän pinnallisena lajina, mutta se ei todellakaan ole sitä! Vaatii tosipaljon töitä päästä siihenkuntoon mitä mimmit on lavalla :)

   Poista
 2. Hienot biksut ;) hyvin sopii sulle kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! ;) onneks sain ne! ne on ihan täydelliset kyllä :)

   Poista