perjantai 7. maaliskuuta 2014

Urheilun merkitys

Oon tässä pohdiskellu, että mitä urheilu merkkaa ihmisille? Jotkut urheilevat siksi, että pysyisivät kunnossa ja terveenä. Osa urheilee tavoitteellisesti ja kilpailee jossakin lajissa. Joillekkin urheilu tuo paremman itsetunnon, kun pääsee tavoitteisiinsa. Urheilun kautta moni saa myös ystäviä ja oppii toimimaan ryhmässä. On monia syitä miksi urheillaan, pääasia että sitä tehdään! Kaikki syyt jotka estävät urheilemasta, ovat tekosyitä.


treenin jälkeen on helppo hymyillä!

Se miks puhun urheilusta enkä fitneksestä, on että koen itse olevani enemmän urheilija. Fitness on osa sitä, mutta mulla on muitakin kiinnostuksen kohteita esim crossfit. On paljon lajeja joita haluaisin kokeilla!

Mut ollaan kasvatettu pienestä pitäen urheilijaks. Kun meen perheen luo, tvstä tulee urheilua. Kun meen aamupalapöytään, jutellaan treeneistä ja päivitellään jääkiekko otteluiden tuloksia. Jos pelataan perheen kesken jotain peliä, voitto on tärkeintä :D Tää on semmonen yhdistävä tekijä meidän perheessä.

Eve 2011
Eve 2012


Mun on aina ollu vaikee keskittyä oppitunneilla paikallaan istumiseen ja kuuntelemiseen. Jalkapallo kentällä tai tanssisalissa pystyn keskittymään 100%. Sitä fiilistä ei voi edes sanoin kuvailla, kun pääsee ohittamaan vastustajan jalkapallo pelissä, taistelee pallosta loppuun saakka ja antaa kaikkensa, että joukkue voittaisi. On hienoa, kun pääsee spurttaamaan ja tuntuu, että voisi juosta loputtomiin. Kilpaurheilijat pääsevät semmoiseen tilaan, jota on vaikea kuvailla. Niinkuin laulaja saa huippuhetkensä lavalla, mä saan sen kilpaillessa. Se on syy miksi tätä teen.


Eve 2013
Haluan kehittyä urheilijana ja nautin siitä mitä teen. Mielestäni siinä mennään vikaan, kun katsotaan peiliä enemmän kuin keskitytään itse tekemiseen. On huolestuttavaa, kun mun ikäiseni tytöt kertovat osallistuvansa bikinifitness kisoihin 2015, mutta ennen sitä pitää ottaa silarit. Itse ajattelin kun tein kisapäätöksen, että nyt sit treenataan ja kovaa! Valmentajani mielestä oli hauskaa kuulla, että mun suurin huolen aiheeni oli: ''Enkö saa laittaa ees voita leivän päälle'' tai ''miks pitää kävellä aerobisilla, miksen vois juosta''. Mun mielestä silareista on urheillullisuus kaukana, ja ilman niitäkin voi pärjätä. Ensin tehdään työ, mennään kisaamaan ja pärjätään kisoissa. Kansainvälisten kisojen jälkeen voi miettiä ottaako ne silarit vai ei. Se ei tee ihmisestä huonompaa tai parempaa, oli silarit tai ei. Minusta se vasta urheilullista onkin, että hyväksytään muut sellaisina kuin ovat ja keskitytään itsensä kehittämiseen. Meitä on täällä moneen lähtöön ja kenelläkään ei ole oikeutta arvostella toisten valintoja, tietämättä lähtökohtia. Haluan vain sanoa, että itse en näe mitään syytä, miksi silikonit yhdistetään kilpaurheiluun tai että miksi joku ottaisi ne vain pärjätäkseen lajissa. Jos olette päättäneet ottaa silikonit, tehkää se itsenne takia. Älkää tehkö sitä siksi, että miellyttäisitte muita.

Eve 2014
Ylipäätään mulle toi ulkonäkö ei oikeestaan merkkaa mitään kun urheilen. Aamulla nousen ylös, laitan tukan ponnarille ja lähen treenaamaan. En edes aina kerkeä katsoa peilistä miltä näytän. Salille päästyäni vedän sata lasissa, tukka takussa ja hiestä märkänä. Kertaakaan ei käy mielessä miltä näytän, vaan tärkeintä on että saan treenistä kaiken irti! Se ihana polte lihaksissa ja kun tuntuu ettei pysty seuraavana päivänä nousemaan sängystä. Kun tuun kotiin tukka pystyssä ja vaatteet märkänä, voin vaan naureskella kun nään itteni peilistä.. noh.. ainakin on ollu tekemisen meininki :D Uskon, että hyvä olo näkyy ulospäin. Treenejen jälkeen oon sit aivan eri ihminen, vedän korkkarit jalkaan ja haluan olla huolliteltu mutta luonnollinen. Mulle urheilu merkitsee itsensä haastamista, kilpailua, kunnon ylläpitoa, läheisten kanssa yhdessä oloa ja ennen kaikkea hyvää oloa! Mitä urheilu merkkaa teille?


Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä rupee näyttämään ja selvästi kova työ takana! Tsemppiä viimesille viikoilla ja onnea kisoihin, kova sarja kyllä tulossa junnubikiniin ja innolla ootan kuvia sieltä :-) pakko vielä kysyä mistä noi bannerin pinkit treenipökät on? Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) ja niin on, saa nähdä kuinka käy! Pöksyt on stadiumin lastenosastolta ;)

   Poista
 2. ihana eve ku aloit kirjottaaa! näitä on ihana lukeee <3 terkuin ville ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Sä se vasta ihana ootkin! ♥ ;)) joku päivä jäille!

   Poista
 3. Tosi hyvä kirjoitus!
  Olen itsekin huomannut, että silikonikeskustelu alkaa olla just tuota luokkaa. Pitää hankkia silarit, että pärjää. Ja se on kyllä huolestuttavaa. Vaikka huolestuttavaa on kyllä sekin, kuinka fitness-urheilu ylläpitää tuota uskomusta. Eiks aika monella pärjänneellä naisella ole silarit?
  Tai ainakin niiden silmissä, jotka eivät vielä ole niin "sisällä" lajissa.

  Mutta sä näytät tosi hyvälle! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on.. varsinkin kansaisvälisissä kisoissa. Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Ihana blogi! oli pakko alkaa lukee ihan alusta asti :D viisasta tekstiä tässä postauksessa. teen kovasti töitä että iteki olisin tulevaisuudessa fyysisesti hyvässä kunnossa, vaikken kilpailla missään aiokaan. tätä on motivoivaa lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ihana kuulla! Tsemppiä treeneihin :)

   Poista